torsdag 4 januari 2018

Recension; Gör ditt barn rikt

För ett tag sedan fick jag boken ”Gör ditt barn rikt” av Jan Bolmeson och Charlie Söderberg. Jag fick den av Jan om jag lovade att läsa den, skriva några ord om boken och sedan ge den vidare till någon som lovar samma sak. Så jag tänkte att jag kan även inspirera er läsare med en recension av boken innan jag ger bort den.Jag själv har ännu inga barn men boken är trots det högst aktuell  Dels ger den många konkreta tips på hur du ska tänka vad gäller ekonomi och barn. Men många (kanske samtliga?) tips och tankar är högst aktuella även för oss som vuxna. Som Jan nämner i boken bör du/din familj ha ett eget sparande innan ett sparande till barnen ens påbörjas.

Jag tycker att alla som har möjlighet bör läsa denna bok, oavsett tidigare kunskap inom ekonomi. För som Jan nämner i boken så lär sig majoriteten av alla barn sig ekonomi från sina föräldrar. Har du då mer kunskap att lära ut så kommer dina barn att ha en bättre utgångspunkt för sitt egna sparande. Jag önskar att mina föräldrar hade gett mig mer kunskap om ekonomi, eller åtminstone läst denna bok.

Första delen av boken är lite mer psykologisk kring uppfostran och ekonomi. Tex,hur hanterar man veckopeng? Hur mycket bör man spara till sina barn?

Andra delen av boken ger mer faktiskta tips kring sparande. Hur börjar man? I vilken sparform? Exempel på hur en portfölj kan se ut.

Sammanfattningsvis tycker jag boken är mycket läsvärd, även för oss som inte är helt nya inom området. Det finns alltid något nytt att lära! Jag gillar verkligen att det finns så många exempel med faktiska summor, det blir enkelt att se exempel på olika sparanden under olika långa tider.
Jag rekommenderar starkt alla att läsa denna bok!

Är du sugen på att få denna bok? Allt som behövs är att du lovar att läsa den, samt att ge vidare boken till någon som lovar samma sak. Skriv i kommentarsfältet nedan så väljer jag ut någon som jag kontaktar för mer info.

1 kommentar :

  1. Boken delades ut till Städare mot miljonen på twitter (https://twitter.com/spara_pappan)
    Grattis!

    SvaraRadera