måndag 6 november 2017

Uppdatering av portföljen

Har haft mycket att göra på sistone, så bloggen har blivit lidande. Men inte portföljen, den jobbar hela tiden.

För någon månad sedan tog jag in Oscar Properties Pref B, utan att vara särskilt påläst, mer än att jag som ägare kunde begära inlösen varje år. Vilket lät fint, borde ju fungera som ett rätt stabilt golv i denna pref tyckte jag. Men icke, bolag i sin helhet är enligt mig inte det mest stabila att äga just nu.
Dem sitter i skrivande stund med en heldel "lyxlägenheter" i Stockholmsområdet som de ej lyckas sälja.
Jag beslutade därför att sälja mitt innehav, som ännu inte hade blivit särskilt stort.
Lyckad affär


Jag har dragit en heldel lärdomar från affären, bland annat att läsa på riktigt ordentligt innan jag tar ett beslut. Hade de tex varit mer inriktade mot hyresrättigheter tror jag att det hade varit en helt annan sak nu.

Förutom denna förträffliga affär har jag valt att sälja av SAS Pref då jag tror att den löses in i februari 2018, för 525 kr. Sålde för 534 kr och hade ett gav på 519kr, sen har den dessutom levererat fina utdelningar i nästan två år för mig.
För dessa pengar ökade jag i befintliga innehav samt tog in Akelius Residential Pref samt K2A Knaust & Andersson Pref.

Kort om respektive bolag, Akelius först
"Akelius Residential Properties köper, utvecklar, uppgraderar och förvaltar bostadsfastigheter. Fastighetsbeståndetkoncentreras till större städer. Per sista september 2015 ägde bolaget knappt 50 000 lägenheter. 80% av beståndet är beläget i Berlin, London, Paris, New York och Stockholm." citerat från Avanza.
Bostadsmarkanden är som förmodligen inte missat väldigt svajig nu, framför allt i större städer som Stockholm. Men Både mina nya innehav sysslar till stor del med hyresfastigheter, som känns tryggare i dessa tider.

K2a:
"K2A är ett fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. I fastighetsportföljen ingår även samhällsfastigheter, och andra kommersiella fastigheter, för att därigenom stärka det löpande kassaflödet. Verksamheten är koncentrerad till Stockholm, Mälardalen samt ett antal utvalda universitets- och högskoleorter. De har enbostadsportfölj om cirka 4 000 hyreslägenheter, varav cirka 2 150 studentbostäder." citerat från Avanza.

Akelis pref köptes för 332 kr och delar ut 20 kr, vilket ger en direktavkastning på 6%. Något lågt för en pref kan jag tycka, däremot är min åsikt att Akelius är en relativt stabil pref.
K2A pref köptes för 278,50kr och delar ut 20kr, vilket ger strax över 7% i direktavkastning. Något mer risk i bolaget framförallt eftersom det inte är jättestort, dock gillar jag deras affärsidé starkt.

Tänkte slänga ut ett lite mer utvecklat inlägg kring dessa tyå bolag inom kort, framförallt om K2A.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar