måndag 3 juli 2017

Nytt innehav: Kinnevik

Nyligen tog jag in Kinnevik i min långa utdelningsportfölj, tyvärr bara 10st B aktier än så länge.

Kinnevik är ett investmentbolag med stor fokus på e-handel samt kommunikation med innehav som bland annat Zalando, Tele2, MTG och Comhem.

Utdelningen per aktier är 8 kr vilket ger en direkavkastning på cirka 3%.
Utdelningstrenden är god, så långt bak man kan se data på borsdata.se så har utdelningen ej sänkts.
Utdelningstillväxten är helt ok, tittar man på tre årssikt är den 3,3% per år, mendan om man tittar på fem år är den något högre.
Data från borsdata.se
Sammantaget är trenden god.
Kinnevik är verksamma i större delen av världen, med störst fokus Europa cirka 60%, 20% i Sydamerika, cirka 5% i Asien respektive Afrika, samt en mindre del i Ryssland (för närvarande cirka 4%).  

För att få ett större grepp om just investmentbolag krävs det att man tittar mer på respektive bolag som ingår i portföljen.
Just i detta fall är det flera bolag som lockar mig, men framförallt Zalando.
Zalando utgör cirka 35% av substansvärdet i Kinnevik. Zalando är för er oinvigda en klädhandel online som omsatte cirka 3,6 MdEUR 2016 (med 20 miljoner kunder).
MTG är ett annat av Kinneviks innehav, en internationell underhållningskoncern som utgör cirka 5% av Kinneviks substansvärde. 
Utöver dessa företag finns cirka 30 bolag som Kinnevik innehar.
Ska jag vara helt ärlig är det flera av bolagen som Kinnevik innehar som jag inte vet mycket mer om än det som står i Kinneviks årsrapport. Men jag känner mig trygg med min investering.

Med en ny VD från Dustin och stort fokus på e-handel bedömer jag att Kinnevik är en bra investering för framtiden. 
Sammantaget har företaget en bra utdelningstrend och flertalet "moderna" innehav som kan krydda tillväxten. Kinnevik är tänkt att stå för cirka 5-8% av min totala portfölj. Substansvärdet för Kinnevik ligger på 288,93 kr och ger i skrivande stund en rabatt på  (dagens kurs 258,90 kr) cirka 10%.

Nu får tiden utvisa om det blir en bra investering! 


2 kommentarer :

  1. Hej!

    Ville bara säga att jag lagt till din blogg på listan över svenska ekonomibloggar. http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hela-lista.html

    Hälsar Seglarn

    SvaraRadera